Fen Bilimleri Enstitüsü

YÖK 100/2000 DOKTORA BURS PROGRAMI KAPSAMINDA ALINACAK DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

07 Nisan 2021 Çarşamba

2020–2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA
GİRESUN ÜNİVERSİTESİNE
YÖK 100/2000 DOKTORA BURS PROGRAMI KAPSAMINDA ALINACAK
 DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

Anabilim Dalı
Alt Alan
  Yabancı Dil Şartı Puan Türü
Koşullar
Kontenjan

Biyoloji Anabilim Dalı
Sürdürülebilir Su Kaynakları (su tasarruf teknolojileri ve arıtma teknolojileri
dahil)

3 öğrenci

Var*

SAY*

Giresun Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora Programında ders aşamasında öğrenci olmak.*
* Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin Doktora Programına öğrenci kabul koşulları geçerlidir.

YÖK 100/2000 Bursu Usul ve Esaslar

BURS BAŞVURU ŞARTLARI
  1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  3. Giresun Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Doktora Programında ders aşamasında öğrenci olmak.
  4. Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında çalışmıyor olmak.
  5. Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadro ve pozisyonlarında (kadrolu, kadrosuz, saatlik sözleşmeli, yarı zamanlı vb.) çalışmıyor olmak.
  6. Giresun Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsünde doktora eğitimine devam olmak ve tez aşamasına geçmemiş olmak.
  7. Kamu görevinden çıkarılmamış olmak veya olağanüstü hal döneminde alınan tedbirler nedeniyle görevlerine son verilmemiş olmak, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, veya gruplarla irtibatı bulunmamak.
DUYURU, SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME
  1. Kontenjan altında başvuru olması durumunda program açılmayacaktır. Başvuru sonucu değerlendirmeye alınacak adaylar ilan edilecektir. Sınava gelmeden önce Enstitü web sayfasından duyurularımızı takip ediniz.
  2. Mezuniyet notları 100’lük sistem üzerinden değerlendirilecektir. 100’lük sistemde notu bulunmayan adaylar için Yükseköğretim Kurulunun belirlediği eşdeğerlik tablosu kullanılacaktır.
  3. Değerlendirmeler; ALES sayısal puanının % 50’si, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının % 20’si, yabancı dil puanının % 10’u, mülakat/yazılı sınav sonucu alınan puanın % 20’si alınarak toplanır. Adayın başarılı sayılabilmesi için değerlendirme toplamlarının 70 puan ve üstü olması gerekir. Sınavına katılmayan aday başarısız sayılır.
  4. Başarı sıralaması, en yüksek puandan en düşük puana doğru yapılacaktır.
BAŞVURU ŞEKLİ VE GEREKLİ BELGELER
1. Başvuru Formu için Tıklayınız...
2. ALES ve YDS sonuç belgesi
3.Yüksek Lisans Not Durum Belgesi (transkript) aslı veya onaylı örneği,
4. Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi (diploma veya mezuniyet belgesi) aslı veya onaylı örneği,
5. Doktora öğrenci belgesi ve transkript
6. Hizmet Döküm Belgesi (kimlik bilgileri görünecek şekilde e-devletten alınabilir)

Başvuru Şekli Fen Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü’ne şahsen veya
e-postayla yapılabilecektir.
e-posta adresi fbe@giresun.edu.tr
Sınav Yeri Biyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı
Başvuru Tarihi 07 Nisan 2021 saat:16:30 kadar Sınavın Tarih ve Saati 08.04.2021 14:00
Başvuru Sonuçlarının  İlan Edilmesi 07.04.2021 saat:17:00 sonra Kazananların İlan Edilmesi ve Kayıt Tarihi 09.04.2021

“Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim hükümleri” kapsamında ilgili Anabilim Dallarında sınava alınacaktır.