Yapay Zeka Akademik Tez Programı(ATP) Duyurusu

10 Ekim 2024 Perşembe

Cumhurbaşkanlığı Savunma ve Sanayi Başkanlığı uhdesinde akademi, kullanıcılar ve firmalar arasındaki işbirliğinin geliştirilerek yerli ekosistemin güçlendirilmesi ve yapay zeka alanında üstünlük sağlayacak yeteneklerin savunma sanayimize kazandırılması amacıyla "Savunma Sanayi Yapay Zeka Yetenek Kümelenmesi (SAYZEK)" kurulduğu; kümelenme kapsamında bahsi geçen konuların lisans ve lisansüstü seviyede tez çalışması olarak ele alınması amacıyla Yapay Zeka Akademik Tez Programı(ATP) oluşturulduğu ve bu programa başvuru tarihlerinin 23 Eylül - 25 Ekim 2024 olarak planlandığı ifade edilmiştir. Bu bağlamda; söz konusu programın Mühendislik, Teknoloji, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar ve Bilişim, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültelerine bağlı bölümler ve Matematik, Fizik ve İstatistik bölümlerinin Lisans programlarının 4. sınıfında öğrenim gören öğrencileri ile ilgili bölümlerin tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrencilerine başvurabilirler.

İLANA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ....